Ankara Gezimiz
Ankara Gezimiz

Nevşehir'de Okuyan Öğrencilere Ankara Gezisi

Ankara’da faaliyetlerine ara vermeden devam eden Genç Nevşehirliler Derneği ve İstanbul'da ki Nevbiad Derneğinin desteği ile toplamda 111 öğrenciye Ankara gezisi yaptırıldı.

Gülşehir 100. Yıl Orta okulu ve Acıgöl 4 Temmuz orta okulunun öğrencilerinin ve öğretmenlerin katılmış olduğu gezi Anıtkabir ziyareti ve töreni ile gençlere ayrı bir heyecan kattı. Anıtkabir ziyareti Aslanlı yolun başında bulunan İstiklal Kulesi önünde başlayıp ardından tören meydanı, Mozoleye çelenk koyma, merdivenlerde toplu fotoğraf çekimi, anı defterinin okunması, Ankara Kurtuluş Savaşı müzesi, Mezar odası, Atatürk müzesi, Barış parkı, kuleler ile tamamlandı.
Sonrasında Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesinde hem eğlenerek hemde öğrenerek faaliyetlere katıldılar. Üçüncü durak ise 1. TBMM ve 2. TBMM oldu. Tarihi yerinde yaşayıp incelediler. Son olarak Cumhurbaşkanlığı kütüphanesini gezen gençler ardından toplu fotoğraf çekimi ile memleketlerine geri dönüş yaptılar.

Ziyaretin başından sonuna kadar Genç Nevşehirliler Derneğinin başkanı Ziya Ağca ve derneğin üyeleri büyük bir keyifle ilgilerini eksik etmedi.,

 

 

Web Sorumlusu Haber Editör : Okan KETEN - okan.keten@gmail.com ]