AMAÇLARIMIZ
 
 
1.) Dernek yönetimi tarafından belirlenen konularda sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek olmak.
 
2.) Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve sosyal etkinliklerde bir araya gelmek, üyeleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı tesis etmeyi vazife edinmek.

3.) Kamu, özel sektör veya emekliye ayrılmış tecrübeli hemşerilerimize ziyaretlerde bulunmak ve hemşerilerimizin sorunlarına çözüm aramak.

4.) Derneğimiz, memleketimizden gelen üniversite öğrencilerimiz için bulunduğu merkezlerde öğrenci yurtları ve benzer sosyal tesisleri kurmaya ve kurulmuş olanları yaşatmaya ve geliştirmeye çalışmak, maddi imkandan yoksun Nevşehirli öğrencilerin lisans ve yüksek lisans eğitimleri için burs vermek.

5.) Yaşadığımız şehirlerde geçmişini, toprağını, örf adet ve geleneklerini unutmayan, milli ve manevi değerlerini ön plana alan, çağın gereklerini iyi okuyabilen, sorumluluk sahibi, memleketimizin ilerlemesi yolunda ihtiyaç duyacağı kaliteli insan kaynağını temin etmek, gerçekleştirilecek organizasyonlar ile değer ve prensip sahibi, yenilikçi, vizyon sahibi nesilleri kazanmak, özetle kendini geliştiren “Nitelikli Gençlik İnsanı” yetiştirmek için konferans, kurs, seminer, sempozyum, sergi, poster sunumu, panel, programlar ve benzeri eğitim faaliyetleri düzenlemek.

6.) Sahasında öne çıkan isimlerin bilgi ve birikimlerinden istifade edilmesini temin etmek, yerel ve küresel düzeyde ticari, sosyal ve kültürel projeler geliştirmek, memleketimizin turizm potansiyelini arttırmak için faaliyetler yapmak ve bu projelere kaynak sağlamak.

7.) Faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak veya yaptırmak. 

8.) Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap, el kitabı, yardımcı kitap vb. hazırlatmak, bastırmak ve satmak.

9.) Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamak, her türlü teknik araç ve gereci, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin etmek.

10.) Gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak ve yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul etmek.

11.) Tüzük amaçlarının gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek.

12.) Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak ve bunları tefriş etmek.

13.) Özel Eğitim Kanunlarına uygun ve mevzuata uygun özel eğitim kurumları açmak, işletmek amacıyla, arazi ve arsa satın almak, imar planına uygun olarak bu arsa ve arazi üzerinde okulöncesi eğitim, ilköğretim, enstitü, kurs, dershane, ilmî araştırma-geliştirme merkezleri, özel lojmanlar ve öğrenci yurtları kurmak, bu kurumların işletilmesini doğrudan veya dolaylı olarak üstlenmek, kiralamak ve bunlara her türlü aynî ve nakdî yardımda bulunmak.

14.) Dernek faaliyetleri için amacı doğrultusunda ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek.

15.) Dernek amaçlarını ve çalışma koşullarını gerçekleştirmek ve  uluslararası beraberlik ve işbirliği yapılmasında yarar görülen hallerde; uluslararası faaliyette bulunabilir, yasal koşulları yerine getirmek kaydıyla, benzer amaçla yurtdışında kurulmuş dernek, vakıf, birlik, federasyon ve benzeri kuruluşlara üye olabilir, gerekli izin alınarak derneklerin kurabileceği tesisleri kurmak, yurt dışında temsilcilik veya şube açabilir, dernek veya üst kuruluş kurabilir. Yabancı kuruluşlar tarafından yurtiçinde yasal koşulları yerine getirilerek kurulan kuruluşlara (dernek şubesi, federasyon vb.) üye olabilir.

16.) Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek ve derneklere tanınan tüm haklardan faydalanmak.

17.) Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurmak.

18.) Gerekli görülen yerlerde dernek faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla yönetim kurulu kararı ile şube ve temsilcilikler açmak.

19.) Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak ve bu gibi  her tür işbirliğinde bulunmak.

20.) Amaçlar doğrultusunda yenilikçiliği ön plana çıkarıp kamuoyunun gündemine taşıyarak; ulusal, AB ve uluslararası hibe programlarına ve projelere katılmak veya projeleri tek başına yürütmek.

21.) Amacın gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan ve kanunların yasaklamadığı her türlü faaliyette bulunmak.

22.) Her tür okul giriş sınavına hazırlık için ilgili mevzuata uygun olarak kamu kurum, kuruluşları ve üniversiteler ile proje bazında ortak çalışmalar yapmak ve yardımlaşmak, dershaneler ve kurslar açmak, her düzeyde eğitim amaçlı yayın, araç ve gereç üretmek, pazarlamak, satmak, dernek amacı doğrultusunda kazancı kullanmak.

23.) Amacın gerçekleştirilmesi için gönüllü ve ücretli eleman istihdam etmek ve yönetim kurulu kararıyla ücretli elemanların sosyal hak ve güvencelerini temin etmek.

24.) Hediyelik, promosyon, tanıtıcı eşyalar yaptırmak dağıtmak ve satmak.

25.) Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır-taşınmaz malları satın almak, satmak, kiralamak, taşınmazlar üzerinde aynî hak tesis etmek, her çeşit menkul mal ve değerleri alıp satmak ve üzerlerinde her çeşit tasarrufta bulunmak, gerekli her tür inşaatı yapmak, yaptırmak, tesisler kurmak.

26.) Derneğin amacını gerçekleştirmek için benzer amaçlı derneklerden, işçi ve işveren sendikalarından ve meslekî kuruluşlardan maddî yardım almak ve adı geçen kurumlara maddî yardımda bulunmak.

27.) Tüm faaliyetlerini; ahlaki disipline, toplumun manevi değerlerine, hak ve adalete uygun, ilkeli ve erdemli bir duruş içerisinde yerine getirmek.

28.) Alanında uzman akademisyenler ve lisans mezunu meslek sahipleri ile birlikte öğrencilere kariyer planlama kapsamında seminer düzenlemek.

29.) Anketler ve kamuoyu araştırmaları yapmak veya yaptırmak.

30.) Televizyon ve radyo programları yapmak ve bu gibi her tür yayın aracını kullanmak.

31.) Amaçları doğrultusunda Web sayfaları, internet portalı kurmak, işletmek veya işlettirmek.

32.) Yardım Toplama Kanunu, ilgili diğer mevzuat ve bu tüzük hükümlerine uygun olarak yardım ve bağış toplamak; şartlı ve şartsız vasiyetleri kabul etmek.