Genç Nevşehirliler & Mira Temsilcilik İftar Yemeği
Genç Nevşehirliler & Mira Temsilcilik İftar Yemeği

GENÇ NEVŞEHİRLİLER & MİRA TEMSİLCİLİK
Kenan büken 25. ölüm yıldönümü anısına Genç Nevşehirliler Derneği ile İftar Yemeği Organizasyonu
Ankara da faaliyetlerine devam eden Genç Nevşehirliler Derneği, Ramazan ayının üçüncü haftasında Nevşehirli Üniversite öğrencileri ile üçüncü defa iftar programında buluştu.

Mira Temsilcilik Enerji Danışmanlık Genel Müdürü Emel Büken'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ebubekir Gizligider, Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz,
Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Osman Ogün Yüksel, İş İnsanı Nuri Korucu,
İş İnsanı Faruk Akpınar, Polis Akademisi öğretim üyesi Yücel Yiğit, öğretim üyesi İbrahim İrdem, Doç.Dr. Kürşat Öztürk, Öğretmenler Mobilya sahibi Çağdaş Çetin, Sayıştay Denetçisi Yunus Eryılmaz, Genç Nevşehirliler yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Nevşehirli Üniversiteli öğrencilerimiz katıldı.

Genç Nevşehirliler Derneği başkanı Ziya Ağca konuşmasında şunları dile getirdi.
“Değerli hemşehrilerim hepinizi en güzel duygularla selamlıyorum. Ramazan; rahmet, mağfiret ve bereket ayı. Pandeminin son demlerinini yaşarken dernek faaliyetlerimizde oldukça bereketli bir şekilde devam ediyoruz.
Ramazan ayının insanlar arasında ki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Burada yaşadığımız manevi birliktelik yarına ve geleceğe umut olacaktır.
1 Ekim 2021’de Yalnız değilsiniz! Biz varız! Sloganıyla başlatmış olduğumuz burs desteği birlik ve beraberliğimize ayrı bir önem katmıştır.
24 Ekim’de Yenimahalle Belediyesi’nde Fethi başkan ve Yaşar başkanın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 200 Nevşehirli öğrencinin katıldığı kahvaltı programımız Ankara’da bir ilk olarak tarihe geçmiştir. Yine ardından Nevşehir’de, Ankara’da yapmış olduğumuz kahvaltı programlarla beraber bu aramızda ki güven ve dayanışmanın geliştiğini gördük.
Ramazan ayında ise, biri Hakimevi bir diğeri Sayıştay tesisi ve şimdide Teiaş sosyal tesisinde yapmış olduğumuz iftar programları ile birlikteliğimize şimdiye kadar olmadığı kadar katkı sundu.
Gençliğe verdiğimiz maddi ve manevi desteğin bir anlamı var. Evet, gençlik gelecektir. Ailenin geleceği, memleketin geleceği, ülkenin geleceği, ve hatta dünyanın geleceği gençliktedir. Yani gençliği sahipsiz olan milletin geleceği meçhuldür. Gelin hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım ve bu anlamda ısrar edelim.
Sonuç olarak bugün bizlere ev sahipliği yapan değerli hemşehrimiz Sn. Emel Büken Töreli’ye katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Emel hanımın babası Kemal Büken’i rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun. Tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum. “

Kürsüde söz alan Mira Temsilcilik Enerji Danışmanlık Genel Müdürü Emel Büken ise konuşmasında duygularını şu şekilde ifade etti.
“ Merhaba, iyi akşamlar
Canım ailem,
Saygıdeğer Devlet erkanı, iş insanları ve hemşehrilerimiz,
Sevgili konuklarımız, kıymetli genç nevşehirliler derneği başkanı, kurucu üyeleri ve üyelerimiz her bir araya geldiğimizde içimi umutla dolduran ülkemin geleceği gençlerimiz ve çocuklarımız, hepiniz hoşgeldiniz.
Bu gün buraya gönlü güzel kerdeşimiz Gençnevşehirliler derneği başkanı Sayın Ziya Ağca’nın önderliğinde sevgili babam Kenan Büken’in 25.ölüm yılı etkinlikleri içerisinde düzenlediğimiz iftar yemeği ile keyifli bir ramazan ayı akşamı geçirmek için toplandık.
Öncelikle sizlere biraz kendimden bahsetmek isterim.
Ben Emel Büken Töreli, Nevşehir’in Avanos ilçesinde doğup büyüyen, ömrü boyunca bu topraklara aşık yaşayan, büyük bir eğitim gönüllüsü babanın ve melek gibi bir annenin evladı, iki erkek kardeşin ve kardeşim gibi gördüğüm bir çok değerin ablası, bir eş, bir anne, arkadaş, dost, kardeş ve iş insanıyım.bu vasıflarım dışında kendimi tanımlamam gerekirse her gün bir önceki günden daha iyi bir insan olmak için çabalayan bir bireyim.bu sene çalışma hayatında 25.yılımı geride bırakacağım. 2008 Yılında temelini attığım son 14 yıldır her geçen yıl dantel gibi örerek büyütmeye çalıştığım enerji sektöründe temsilcilik, danışmanlık ve enerji yatırımları alanında ulusal ve uluslararası faaliyetler gösteren “Mira Temsilcilik Enerji ve Danışmanlık firmasının” kurucu ortağı ve Genel Müdürüyüm. Ayrıca baba yadigarı “Avanos Eğitim ve Kalkındırma Vakfı” için de çalışmalar yürütmekteyim.
Bu akşam konuşmamın konusunu düşünürken çok kıymetli hemşehrilerim ve üniversite öğrencilerimiz ile daha önceki bir araya gelişlerimizde yapılan konuşmalar ve görüşmeler aklımdan geçti.
Saygıdeğer büyüğümüz Faf Vana yönetim kurulu başkanı Faruk abimiz vizyoner bir iş insanının başarı öyküsünü ve gençlerimizin bu öyküden çıkarması gerekenleri çok akıcı, tatlı ve etkili bir şekilde bizimle paylaştı…
Yine Ankara Vali yardımcımız Sayın Abdullah bey bize anne ve baba duasının hayatımızdaki önemi ve iyilik yapmak ile ilgili çok güzel bir konuşma yaptı….
Genç nevşehirliler derneği başkanı sevgili kardeşimiz Ziya Ağca her konuşmasında ata toprağımızın güçlü bağını, birleştiriciliğini ve dayanışmasını bizlere aktardı…..
Korucu kardeşler bize kardeşliğin en güzel halini yansıttı….
Üniversiteli gençlerimiz kendilerini ifade ettiler….
Bir çok büyüğümüz ve kardeşimiz hemşehrimiz çeşitli konularda bizlere çok güzel ve anlamlı aktarımlarda bulundular…
Ben de bu gün burada sizlere dünya üzerindeki tüm evlatların az ya da çok Beklediği ama mutlaka beklediği “Baba mirasımdan” bahsetmeğe karar verdim.
sevgili Babam bana;
*Çok fedakar her başarımda, her üzüntümde her mutluluğumda hep yanımda olan sıcacık kalbi ile beni sarıp sarmalayan güzel bir anne,
*Başarıları ile beni daima mutlu eden iki erkek kardeş,
*Onlar ile birlikte olmaktan hep keyif aldığım güzel akrabalar,
*Kökenine bağlı kalmanın güvenini ve gururunu yaşatan, ata toprağı bağının gücünü hissettiren siz değerli hemşeriler,
*Ondan hep sevgi ve saygı ile bahsederek beni onurlandıran kadim dostlar,
*İyi, doğru, çalışkan, dürüst, erdemli, yardımsever, paylaşabilen bir insan olabilmek için öğütler,
*Onun ile birlikte yaşadığım 20 yıl içerisinde biriktirdiğim ve ondan sonraki 25 yıl boyunca anlattığım ve bitiremediğim anılar,
*Bir baba tarafından sevgi ile sarmalanmanın mutluluğu,
*Ve çok büyük bir gurur bıraktı.
Bu mirasım ile kendimi dünyanın en zengin ve en şanslı evlatlarından biri olarak hissediyorum. Onun bıraktığı bu değerleri korumaya ve yüceltmeye çalışıyorum. Umarım bu zengin mirasın hakkını verebilirim ve ben de hem evladıma hem de evlatlarım gibi gördüğüm siz kıymetli gençlere aktarabilirim.
Sevgili babacığım seni sevgi, saygı, minnet ve rahmet ile anıyorum.
Mekanın cennet olsun, nurlar içinde uyu
Saygıdeğer konuklarımız davetimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen, benden yardım ve desteğini esirgemeyen sevgili eşim Alp Töreliye, Sayın Ziya Ağca ve Gençnevşehirliler derneğine, Sayın Serkan Gençtürk ve nezdinde tüm ekibine, Teiaş lokali amirliğine ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.
Ayrıca davetimize katılan ve bu ay içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan yardımcılığına yapılan ataması ile tüm hemşerilerimizi gururlandıran Sayın Ebubekir Gizligider beyefendiyi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
Şimdi sevgili babam kenan büken ile ilgili kısa biyografik bir slayt gösterimiz olacak, sonrasında akış için sözü ahmet bey’e bırakıyoruz. “

Kürsüde söz alan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ebubekir Gizligider ise konuşmasında şunları dile getirdi. “ Genç Nevşehirliler Derneğinin Ramazan ayında yapmış olduğu üçüncü iftar programının Ankara’da okuyan Nevşehirli üniversite öğrencileri için çok değerli olduğunu. Bu programların kendi alanında uzman İş insanları ve bürokratlar ile öğrencilere tecrübe paylaşımı anlamında çok şey katacağını ifade etti. Ayrıca Emel hanımın rahmetli babasının hayatı boyunca vermiş olduğu mücadelenin hemşerilerimize ve özellikle öğrencilerimize örnek teşkil ettiğini söyledi. Son olarak bende elimden geleni hem şahsi olarak hemde görevim itibariyle elimden gelen desteği vereceğimi söz veriyorum dedi.

Günün sonunda katılım sağlayan Nevşehirliler aile fotoğrafı çekildiler.

#Gencnevsehirliler
#MiraTemsilcilik

 

[ Web Sorumlusu Haber Editör : Okan KETEN - okan.keten@gmail.com ]