KURUMSAL

Akademisyen, Ekonomist , Folklor araÅŸtırmacısı ve Yazar olarak bilinen hemÅŸehrimiz Dr. Faruk Güçlü'yü ofisinde ziyaret ederek Ankara'da yapmış olduÄŸumuz faaliyetler hakkında fikir alışveriÅŸinde bulunduk.
Onlarca kitabı ve makaleleri ile araÅŸtırmacı ruhu ile önümüzdeki dönemlerde birlikte daha güzel projelerde buluÅŸmayı hedefledik.
Bizlere yeni çıkan kitabından '' NevÅŸehir İlinde Kavimler Göçü Tarihine Kısa Bakış '' hediye ederek günün anlam ve önemi üzerine fotoÄŸraf çekindik. #gencnevsehirliler #NevÅŸehirTarihi
Dr. Faruk Güçlü kimdir?
(d. 24 Eylül 1961 / ö. ?)
Akademisyen, Ekonomist, Folklor Araştırmacısı, Yazar
(Yeni Edebiyat / 20. Yüzyıl / Anadolu-Osmanlı-Türkiye)
NevÅŸehir'e baÄŸlı Kozluca köyünde dünyaya geldi. 1978'de Kayseri Lisesini bitirdi. 1984 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Bir müddet serbest çalıştı. Yine Gazi üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaparak lisansüstü eÄŸitimini tamamladı. "Türk Vergi Sisteminde Karşılaşılan Problemlerin Ergonomik Açıdan Analizi" adlı doktora tezini 1997'de tamamladı ve doktor unvanı aldı. 1998-1999 yıları arasında Cumhuriyet Üniversitesinde görev yaptı. 1999'da atandığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra doçent iken emekli oldu. Bie müddet Folklor Edebiyat dergisinin yazı iÅŸleri müdürlüÄŸü görevini yürüttü. TED AraÅŸtırma Ödülü sahibi olan Faruk Güçlü, Edebiyatçılar DerneÄŸi ve Folklor Kurumu üyesidir.
Faruk Güçlü, 1970'li yıllarda yazı hayatına baÅŸlamış; ilk ÅŸiiri 1976 yılında Yeni Asya gazetesinde, ilk yazısı ise 1983 yılında ÖÄŸretmen Dünyası dergisinde yayımlanmıştır. Daha sonra kaleminden dökülenleri; Yeni Asya, Millî Gazete, İmece, Mülkiyeliler BirliÄŸi, İzlek, Son Havadis, Pınar, Hürses, Yapıt, Cumhuriyet ve Siyah Beyaz gibi süreli yayınlarda yayımlamayı sürdürmüÅŸtür. Millî Folklor, Gazi İİBF Dergisi, Folklor Edebiyat gibi dergilerde ise akademik inceleme ve araÅŸtırma yazıları yer almıştır. Folklor araÅŸtırmaları da yapan Faruk Güçlü bu minvalde; Yasaklamak Yasaktır - Osmanlı'dan Günümüze Yasaklar (1991), NevÅŸehir Folklorundan İzlenimler (1994), Orta Anadolu'da Batıl İnanışlar (1995) gibi araÅŸtırma- inceleme ve derleme kitapları yayımlamıştır. Denemelerini, Deli Dumrul Hesabı (1996) ve Araba Yazıları (2000)'de toplamıştır. Araba Yazıları özellikle Ankara, İstanbul, Sivas, NevÅŸehir, Çorum, MuÄŸla illerinde yapılmış ancak hemen hemen tüm illeri kapsayan nitelikte, araba arkası yazılarının deneme havasında derlemesidir. Güçlü'nün İp-Sap Meselesi adlı ÅŸiir kitabı ise 1996'da yayımlanmıştır. Ayrıca çok sayıda ekonomi, vergi, maliye ders kitabı bulunmaktadır.
Yasaklamak Yasaktır - Osmanlı'dan Günümüze Yasaklar Hazar Yayınları / Ankara 1991
İntihar Umutsuzluğun Tırmanışı SABEV / - 1992
İntihar Karşı Yayınları / Ankara 1992
Toplumsal YaÅŸamda Kültür - / - 1993
NevÅŸehir Folklorundan İzlenimler Günorta Yayınları / Ankara 1994
Cezaevi Üniversitesi DaraÄŸacı Kürsüsü Doruk Yayınları / - 1994
Orta Anadolu'da Batıl İnanışlar Günorta Yayınları / Ankara 1995
Deli Dumrul Hesabı Günorta Yayınları / Ankara 1996
İp-Sap Meselesi - / - 1996
NevÅŸehir Yöresi Ağızları SözlüÄŸü - / - 1999
Ülkemizde Vergi Kaçakçılığı ve Uygulamaları Yargıtay ve Danıştay Kararları Işığında Detay Yayıncılık / - 2000
Araba Yazıları Ürün Yayınları / Ankara 2000
Vergi ve Muhasebe Sözlügü Detay Yayıncılık / - 2001
Åžirketler Muhasebesi (Faruk Güçlü) Detay Yayıncılık / - 2004
Genel Muhasebe Tekdüzen Muhasebe Sistemine Göre Detay Yayıncılık / - 2004
Vergi ve Sosyal Devlet SABEV / - 2007
Muhasebe Denetimi İlkeler ve Teknikler Detay Yayıncılık / - 2013
Osmanlı'dan Günümüze Uygulanan Vergi Türleri SözlüÄŸü Detay Yayıncılık / - 2014
Yıkılan Bir Cumhuriyet Kurumu Sümerbank Ürün Yayın ları / Ankara 2015