KURUMSAL

Nevşehirli Yazar Hakkı Suat Yılmazer
DerneÄŸimizin deÄŸerli üyesi yazar Hakkı Suat Yılmazer, DerneÄŸimizin BaÅŸkanı Ziya AÄŸca, Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi Zabıta Müdürü Hakan Halil Torun ve Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu üyesi Hasan Gürlek iftarda bir araya geldiler.
Yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin yayın camiasının başını çeken kültür sanat edebiyat dergilerinde, ayrıca ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makale yazmaya devam eden hemÅŸehrimiz bizleri gururlandırıyor.
Ankara’da birlik ve beraberlik adına yapmış olduÄŸumuz faaliyetleri deÄŸerlendirdikten sonra Yılmazer yeni yazmış olduÄŸu romanlardan hediye etti.
Hakkı Suat Yılmazer kimdir?
1989 Ankara doÄŸumlu. Aslen NevÅŸehir Kozaklı’lı. 2012 yılında ilk romanını yayımlayan yazarın, biri tarihi roman olmak üzere toplamda 4 romanı ayrıca Türk tarihinden kiÅŸilerin biyografisini kaleme aldığı ve 12 kitaptan oluÅŸan çocuk hikâye serisi bulunmaktadır. Yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin yayın camiasının başını çeken kültür sanat edebiyat dergilerinde, ayrıca ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makale yazmaya devam etmektedir. Çok yazarlı kitaplarda da bölümler yazarak yazın hayatını sürdürmektedir.
Meslek hayatını ise bir kamu kurumunda “Metin Yazarı” ve “Editörlük” yaparak devam ettirmektedir.
1) Kim O? Bilinmezin Kapısını Aralamak
2012 senesinde ilk baskısını yapan roman, yazarın ilk romanıdır. Roman, ikinci dünya savaşının sonrası Türkiye’den Amerika’ya çalışmak amacıyla göç eden bir ailenin serüveni ile baÅŸlıyor. Ailenin babası, çalıştığı fabrikada illegal iÅŸler yürüten kiÅŸiler tarafından öldürüldükten sonra ailenin dramı katlanarak artıyor. Evin tek erkeÄŸi olarak kalan baÅŸkarakter Bay X, annesi ve kız kardeÅŸini gurbette koruyabilmek amacıyla çete faaliyetlerine baÅŸlıyor. Kısa sürede Amerika’nın önemli güçlerinden biri haline gelen Bay X, yıllar sonra Türkiye’ye ailesiyle birlikte dönüyor. GeçmiÅŸinden uzaklaÅŸmak amacıyla temiz bir hayata baÅŸlama niyetinde olmasına raÄŸmen kaderin aÄŸlarından kurtulamıyor ve Türkiye’de de benzer faaliyetlerini sürdürüyor. Sıradan bir aile olarak baÅŸladıkları serüvende, ölüm ve sıkıntılarla geçen bir yaÅŸam sürmek zorunda kalıyorlar.
2) Koca Adam
Demans hastalığına yakalanmış bir kafes dövüÅŸçüsünün dramatik hayatı iÅŸlenmiÅŸtir. Türk aile yapısı ve mahalle kültürünün yansıtıldığı bir romandır. Yazarın ikinci romanıdır. Çağımızın rahatsızlıklarından biri olan “demansı” merkezine alan bir roman olması itibariyle de geniÅŸ kitlelerce ilgiyle karşılandı.
3) Atina’da Son Mehter
Yazarın tek tarihi romanıdır. Osmanlı tarihi incelemelerinde diÄŸer savaÅŸlara nazaran daha az dikkat çekmiÅŸ bir savaÅŸ olan 1897 Türk – Yunan Savaşı, diÄŸer isimleriyle Teselya Savaşı yahut Dömeke Savaşı’nın merkez konusu olduÄŸu roman, aynı zamanda bu savaşın iÅŸlendiÄŸi ilk edebi eser olması itibariyle de önem kazanmıştır. Bir Türk istihbarat subayı ile ÅŸair ruhlu bir sade vatandaşın yolunun cephede kesiÅŸmesi ile dramatik bir hikâye de vücut bulmuÅŸtur.
4) Aynada Üç Ölüm
Yazarın yayımlanmış son romanıdır. İç içe geçmiÅŸ kurgusu ile okurun zihin koÅŸullarını zorlayan, roman içinde roman olması itibariyle de kısa sürede ilgi toplayan roman, tür olarak postmodern roman türüne daha yakındır. Dünya çapında gerçekleÅŸtirilen bir edebiyat yarışmasına Türkiye’den de yazar adaylarının katılacak olması, yazın camiasında sarmal iliÅŸkiler kurulmasına ve satranç hamleleri yapılmasına yol açmıştır. Öte yandan romanın diÄŸer kurgu kanadında ise bir adamın geleceÄŸini geçmiÅŸin pençesinden kurtarma çabası bulunmaktadır. Bir iç hesaplaÅŸma romanı olarak da deÄŸerlendirilebilmektedir